Viens vakars, maza uzvara, liela sajūta

Home Forums Bugs Viens vakars, maza uzvara, liela sajūta

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    blushp revious
    Participant

Nezinu, kā jums, bet man pēc ilgas darba dienas reizēm gribas pavisam vienkārši atslēgties. Nevis skatīties seriālu, kas prasa uzmanību, bet darīt kaut ko tādu, kas manu smadzeņu loģisko daļu pilnībā izslēdz. Es strādāju par video montāžas speciālistu, tāpēc manas dienas rit kadru griezumos, skaņas celiņos un termiņos. Līdz piektdienas vakaram es parasti esmu tik pārpūlējies, ka pat pārtikas veikala gaitenis šķiet kā piedzīvojums.

Togad, lai kaut kā mainītu savu rutīnu, es sev nolēmu: piektdienās pēc darba pusstundu atvēlēšu kaut kam pilnīgi bezjēdzīgam un patīkamam. Draugs ieteica pamēģināt pavisam reālistisku kazino spēli telefonā — bez liekas instalēšanas un ar nelielām likmēm. Sākumā man likās, ka tā ir stulbība, bet drīz vien atklāju, ka tas ir kā sava veida meditācija. Tu skaties uz griežamajiem ruļļiem, un tas ir skaisti, dinamikas un mūzikas pilns. Nav jādomā par darbu — tikai par to, vai šodien tev smaida veiksme.

Vienā no šiem piektdienas vakariem es vienkārši sēdēju virtuvē ar tasi kumelīšu tējas un iedarbināju spēli. Es vienmēr nosaku sev budžetu — tikai tik daudz, cik man nav žēl atdot par izklaidi. Ne vairāk par pāris eiro, tieši tāpat kā maksā par kino vai kafijas krūzi. Tā nu es sāku griezt ruļļus un vērot, kā sakrājas mazi laimesti. Reizēm tie ir nieki, bet procesa prieks ir tas, kas mani notur. Un tad pēkšņi — ekrānā parādās kaut kas parasts: trīs līdzīgas zīmes, savienotas līnijā. Laimests nebija astronomisks, ne par kādu džekpotu nav runas, bet tas pārsniedza manu sākuma likmi vismaz desmitkārtīgi. Sajūta, kad saproti, ka veiksme šoreiz ir tavā pusē, ir neticami salda. Tā ir kā maza bērnības svētku diena.

Es runāju ar draugiem par šo savu jauno hobiju, un viens no viņiem pieminēja, ka neizdevīgākās spēles izvēlas cilvēki, kuri nedomā par nosacījumiem. Tikai skatoties uz džekpota elementu, viņi aizmirst par būtisko daļu. Man ļoti patīk, ka es vienmēr izvērtēju, kādas iespējas man tiek piedāvātas, un nereti vietnēs atrodu izdevīgus bonusus. To sauc par kazino piedāvājumi, un tie tiešām var papildināt spēles prieku, ja tu pret tiem izturies apzināti. Piemēram, konkrētajā vakarā es izmantoju bezriska griezienus, kas man sagādāja vēl divas papildu iespējas to pašu iemaksu summu nepārsniedzot.

Vislabākais bija tas, ka es ne uz mirkli neaizmirsu savu galveno principu: šī ir izklaide, nevis ienākumu avots. Kad es beidzu skatīties uz ekrānu, mans maciņš bija par kādiem astoņiem eiro bagātāks, bet svarīgāk — man bija lielisks garastāvoklis. Es izslēdzu telefonu un vēl kādu pusstundu vienkārši sēdēju un smaidīju, atceroties, kā raidījumu vadītājs pasludināja manu nelielo uzvaru. Tas ir tas, ko es saucu par kvalitatīvu mini-bēgšanu no rutīnas.

Vēlāk es bieži atgriezos pie šīs domas: kāpēc ir tik grūti vienkārši priecāties par mazām lietām? Mēs dzījamies pēc lieliem mērķiem un milzīgiem sasniegumiem, bet šī vakara pieredze man atgādināja, ka prieks var būt pavisam vienkāršs un pieejams. Es saku “”nē”” alkatībai, un mana bilance tikai uzvar. Tā nu mans piektdienas rituāls kļuva par mazu svētku tradīciju, nevis par azartisku atkarību.

Protams, es neieteikšu nevienam likt uz spēles pēdējo naudu vai cerēt, ka kazino paveiks tavu dzīvi. Bet, ja vēlies atpūsties no bezgalīgajiem Zoom zvaniem un izjust vieglu adrenalīna devu, tad apzināta spēle ar nelielām likmēm var būt tiešām atsvaidzinoša. Man patīk, ka tas nav stacionārs kazino ar skaļu mūziku un bieziem aizkariem, bet gan mana paša virtuve, kurā es kontrolēju visu procesu.

Tajā vakarā, kad pēc laimesta es aizvēru sava telefona lietotni, es sapratu vienu svarīgu lietu — man nav vajadzīgi miljoni, lai justos laimīgs. Svarīgākais ir sajūta, ka diena nav bijusi vienmuļa un ka es pats izvēlos savu izklaidi. Šī mazā uzvara man palika atmiņā kā apliecinājums tam, ka reizēm pietiek ar nieku: mazu restartu, patīkamu satraukumu un siltu tējas tasi.

Es noteikti izmantošu vēl kādu bonusu, kad jutīšos noguris, un vienmēr izvēlēšos tikai tādas spēles, kuru noteikumi man ir skaidri. Jo man svarīgs ir pats process, nevis rezultāts. Un tas man iemācīja, ka dzīvē varam būt laimīgi, ja vien protam novērtēt mazos priekus. Vakars ar kumelīšu tēju, telefona ekrāns un ierasta rutīna pārvērtās par emociju piedzīvojumu, un pie tā es gribu atgriezties arī citās reizēs.

Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.